top of page

אסיפה

האסיפה היא הגוף המנהל את בית הספר. כל חברי הקהילה, ילדים וצוות כאחד, יכולים להשתתף באסיפה, להציע הצעות חוק, נושאים לדיון וכמובן להצביע. 

את האסיפה מנהל יו"ר הנבחר בבחירות דמוקרטיות פעמיים בשנה, ולצידו מכהן מזכיר האסיפה (גם הוא נבחר) שתפקידו לתעד את הדיונים וההחלטות ולפרסמם בסוף האסיפה לטובת כלל הקהילה. 

על מה דנים באסיפות?

על הצעות חוק חדשות ועדכוני חוקים ישנים, על התקציב וחלוקתו, ערעורים, ביקורת, נושאים לדיון פתוח וכמובן הודעות, כאלה שחשוב להודיע וכאלה שגורמות לאנשים לצחוק. 

 

לקבל את כל ההחלטות בקבוצה גדולה של אנשים יכול להיות מסורבל, לכן האסיפה מעניקה סמכות לפקידים, ועדות ותאגידים לפעול בתחומים מסוימים לפי שיקול דעתם ועל סמך חוקי בית הספר. כל בעלי התפקידים בבית הספר חשופים לביקורת של הקהילה שתידון, איך לא - באסיפה.  

וזה"ק

ועדת זכויות הקהילה

וזה"ק היא הועדה המשפטית של בית הספרמתוקף השיוויון אין אדם אחד בבית הספר שיכול לקבוע לבדו מה עונשו של מי שהפר את החוק, לכן בכל יום מתכנסת הועדה, המורכבת מיו"ר נבחר וארבעה תורנים מתחלפים - כאשר אחד מהחמישה הוא איש צוות - ודנה בכל מקרי המשמעת שהוגשו בכתב מראש. על כל חבר קהילה להיות תורן וזה"ק וכך לכל אחד יש את ההזדמנות להיות שופט וללמוד הלכה למעשה מהו צדק. בנוסף לתורנים ישנו מזכיר נבחר שתפקידו לתעד את הדיונים וההחלטות לביצוע. 

איך זה מתנהל?

בישיבת וזה"ק דנים בכתבי תביעה שהגישו חברי קהילה על מקרים של הפרות חוק, מחוק ניקיון ולכלוך ועד כבוד הדדי ואלימות. הועדה שומעת את הטענות של שני הצדדים, מזמינה עדים במקרה הצורך, מחליטה האם נעשתה עבירה ובמידה וכן, מהי ההחלטה לביצוע במקרה זה. 

איזה החלטות לביצוע מקבלים?

ההחלטה תמיד תהיה קשורה לחוק שעליו עברת ולהיסטוריה שלך, למשל:

במקרה של כבוד הדדי החלטה יכולה להיות פיצוי למי שפגעת בו.

במקרה של ניקיון ההחלטה תהיה לנקות באזור נוסף או במקום הקבוצה שלך (הסבר על תורנות ניקיון בהמשך).

פקידים
      ועדות
        ותאגידים

פקיד הוא נבחר ציבור האחראי על תחום מסוים בבית הספר. כל הפקידים נבחרים בקלפי ומכהנים לתקופת זמן שמשתנה בין תפקיד לתפקיד. כל אחד יכול להתמודד בהתאם לדרישות התפקיד שנקבעו באסיפה. 

תאגיד היא קבוצה של בעלי עניין בתחום מסוים המצריך תקציב ומשאבים פיזיים ונוגע לבעלי העניין. לכל תאגיד יש נהלים משלו לגבי הצטרפות וחברות בתאגיד, למשל הסמכה לשימוש בכלים או השתתפות פעילה בפגישות התאגיד.

ועדה היא קבוצה האחראית על תחום מסוים בבית הספר, המשרת את כלל הקהילה. כל אחד יכול להצטרף לועדות לפי רצונו. הועדות פועלות לאורך כל השנה בהתאם לצורך.

איזה פקידים יש?

  • פקיד נוכחות- אחראי על תחום הנוכחות בבית הספר, מעקב אחרי הנוכחים בכל יום, תיעוד היעדרויות ובירור במקרים של היעדרות מתמשכת. 

  • פקיד ניקיון- אחראי על תורנות הניקיון בבית הספר. בכל יום בשעה 13:30 כולם עוצרים את מעשיהם ומנקים את בית הספר לפי קבוצות שנקבעו ע"י פקיד ניקיון. האחריות האישית והקהילתית ממשיכה גם כאן, אנחנו לא שוכרים שירותים חיצוניים שינקו בשבילנו אלא מנקים בעצמנו את המקום שלנו. 

  • פקיד בחירות- אחראי על ניהול וקיום הבחירות.

  • פקיד תחזוקה- אחראי על זיהוי מפגעים ותיקונם.

  • ועוד...

איזה תאגידים יש?

  • תאגיד מוסיקה- אחראי על חדר המוסיקה, ניהול התקציב לרכישת כלים חדשים ותיקונים, הסמכות על כלי המוסיקה ותחזוקתם.

  • תאגיד בישול- מכינים ארוחות קהילתיות וגם מוכרים החוצה - גלידות, פלאפל ועוד. ניהול התקציב הוא באחריות התאגיד, וביכולתם לרכוש כלי בישול חדשים למטבח בית הספר ולקבוע את נהלי השימוש בהם. 

  • תאגיד אומנות- אחראי על הציוד בחדר אומנות, חידוש המלאי ויצירת נהלים בכדי לשמור על הציוד. 

  • ועוד...

איזה ועדות יש?

  • ועדת חגים- אחראית על ציון החגים והפקתם כמו שבוע פורים, הכנת לביבות בחנוכה, הצגה וחידונים לפסח... 

  • ועדת טיולים- אחראית על תכנון הטיולים בבית הספר וביצועם, החל מטיולים של כמה שעות פעם בכמה שבועות, ועד הטיול השנתי של כל הקהילה. 

  • ועדת קבלת תלמידים חדשים- אחראית לקיים שיחות פתיחה עם משפחות המעוניינות להצטרף וללוות את הילד החדש בתהליך קליטתו בבית הספר.

  • ועדת אנשי צוות- אחראית על תהליך קליטת אנשי צוות חדשים ועל משוב ובחירות לצוות בית הספר בכל שנה. פעמיים בשנה הילדים ממלאים משוב על הצוות ובסוף השנה נערכות בחירות לצוות. 

  • ועוד... 

bottom of page